Zabaione cu limbi de pisică
PrinteazaO reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina.
- 4 gălbenuşuri
- 6 linguri de Marsala sec
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de praf de cacao amară
pentru limbile de pisică:
- 4 albuşuri
- 100 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ de vanilină
Mod de preparare:
Pregătiţi limbile de pisică: încingeţi cuptorul la 200°C. într-un castron, frecaţi untul deja moale cu zahărul şi adăugaţi încet, încet făina trecură prin sită, împreună cu vanilina. Apoi încorporaţi puţin câte puţin albuşurile foarte bine bătute spumă.
Umpleţi cu compoziţia obţinută un aparat de ornat prăjituri şi ataşaţi capătul nezimţuit cu diametrul de 1 cm. întindeţi pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de cuptor bastonaşe de cremă cam de 5-6 cm lungime. Daţi la cuptor şi coaceţi-le 4-5 minute, până când limbile de pisică vor începe să se coloreze pe margini. Scoateţi-le din tavă şi lăsaţi-le să se răcească.
Pentru a pregăti zabaione, bateţi bine gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o cremă omogenă, moale şi albă. Adăugaţi Marsala şi fierbeţi în bain-marie, amestecând cu un tel, până volumul ei se dublează. Porţionaţi crema zabaione în patru cupe, presăraţi deasupra cacao praf şi serviţi împreună cu limbile de pisică.
Zabaione cu limbi de pisică
Poftă bună!
Incoming search terms:
- zabaione restaurant
- restaurant zabaione