Zacusca, o alegere delicioasa pentru zilele de post

Printeaza

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!

Zacusca

Zacuscă de vinete cu boia

Zacusca_de_vinete_cu_boiaZacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele și ardeii. Se decojesc și se lasă la scurs. După ce…Read more »

Zacusca rustica

Zacusca_rusticaZacusca rustica din: ceapa, morcovi, rosii, ardei capia, gogosari, ulei, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg ceapa 2 morcovi 3 kg rosii 3 ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei o frunza de dafin sare piper   Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare, iar sucul pune-l la fiert cu un…Read more »

Zacsuca clasica

Zacsuca_clasicaZacsuca clasica din: ceapa, vinete, rosii, ardei capia, gogosari rosii, ulei, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 2 kg vinete 1 kg rosii 3 kg ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei 2 frunze de dafin 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru sare   Mod…Read more »

Zacusca de gogosari

  Irgrediente: 10 kg gogoşari (copţi şi curăţaţi) 4 kg vinete (coapte şi scurse) 2 kg morcov (fiert) 2 kg ceapă (tocată prin maşină) 1,5 l ulei foi de dafin sare 400 g bulion   Mod de preparare: Intr-o oală de tuci pui uleiul la încins, apoi adaugi, în ordine, ceapa, morco­vul, gogoşarii şi vinetele…

Read more »

Zacusca cu dovlecel

  Ingrediente: 7 kg. gogosari 2 kg. vinete 1 kg. ceapa un dovlecel (cca 1,5-2 kg) 400 gr. bulion   Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor…

Read more »

Zacusa de telina

  Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat ţeli­nă, gogoşarii, ardeii capia şi ceapa. Pui în oală cu uleiul, bulionul şi zahărul dizolvat în oţet. Le…

Read more »

Zacusca dietetica de gogonele

  Ingrediente: 2,5 kg gogonele 0,7 l ulei 1 kg ceapă 2,5 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 1 kg morcovi 1,5 kg roşii făcute suc sare piper foi de dafin şi pătrunjel, după gust   Mod de preparare: In 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5…

Read more »

 

1 comentariu

  1. DIn orice este zacusca, este buna rau !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.