Zacusca gustoasa de gogosari din: rosii, ceapa, morcovi, ardei, gogosari, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 20 de roşii potrivite ca mărime 4 cepe mari 4 morcovi mijlocii 20 ardei capia 20 gogoşari 500 ml untdelemn sare piper Mod de preparare: Se iau 20 de roşii potrivite ca mărime, 4 cepe mari, 4 morcovi mijlocii, 20 […]
Zacusca cu ardei si dovlecei
PrinteazaZacusca cu ardei si dovlecei din: ardei, dovlecei, ceapa, suc de rosii, ulei, foaie de dafin, sare, piper.
- 1 1/2 kg ardei diferiţi (gogoşari, kapia, graşi, de diferite culori)
- un kg dovlecei
- 500 g ceapă
- 400 ml suc de roşii
- 100 ml ulei
- o foaie dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Toţi ardeii se spală şi se curăţă de cotoare, seminţe şi filamentele albe şi se taie cuburi.
Ceapa se taie cuburi şi se pune la călit în ulei.
Se adaugă ardeii, se lasă 15 minute împreună şi apoi se adaugă dovleceii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cuburi.
Se pune şi şucul de roşii, foaia de dafin, piperul boabe şi sarea, după gust, şi se lasă la fiert pentru o oră, să scadă bine.
Se toarnă apoi zacusca în borcane şi se fierb 10 minute într-o cratiţă mare cu apă care să treacă de jumătatea înălţimii borcanelor.
Zacusca cu ardei si dovlecei
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca cu masline
Zacusca cu masline din: ardei, rosii, morcovi, apa, masline, ulei. Ingrediente: 3 kg ardei graşi verzi 3 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg apă 300 g măsline 350 ml untdelemn Mod de preparare: Se iau 3 kg ardei graşi verzi, 3 kg roşii, 1 kg morcovi, 1 kg apă, 300 g măsline, 350 […]
Pofta buna!