Zacusca ardeleneasca
PrinteazaZacusca ardeleneasca din: gogosari, ardei capia, vinete, ceapa, fasole uscata, suc de rosii, ulei, frunze de telina, foi de dafin, sare, piper, zahar.
- 5 kg gogosari
- 5 kg ardei capia
- 5 kg vinete
- 2 kg ceapa
- 1 kg fasole uscata
- 1 l suc de rosii
- 1 1/2 l ulei
- 1 legatura frunze de telina
- 5 foi de dafin
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Coci ardeii, gogoşarii şi vinetele pe flacăra aragazului, apoi le cureţi şi le laşi să se scurgă. Speli fasolea şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, apoi o scurgi şi o laşi să se răcească. Dai legumele prin maşina de tocat, separat sau le mărunţeşti folosind blenderul.
Cureţi ceapa de foile exterioare, o speli, o tai solzisori si o căleşti în ulei încins, până devine aurie. Adaugi ardeii, gogoşarii şi vinetele şi mai dai în câteva clocote.
Torni sucul de roşii şi laşi să fiarbă încă 10 minute. Pui fasolea tocată, frunzele de dafin, frunzele de ţelină tocate mărunt, sărezi şi condimentezi după gust. Fierbi totul bine, până când uleiul se ridică la suprafaţă.
Incălzeşti în cuptorul încins borcane curate de 400 ml. Repartizezi zacusca în borcane, le acoperi cu celofan sau le capsezi şi le aşezi într-un vas mare cu apă. Le sterilizezi timp de 30 de minute, cronometrând de la primul clocot.
A doua zi scoţi borcanele din vas, le ştergi cu un prosop şi le depozitezi într-un loc răcoros.
Zacusca ardeleneasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- zacusca ardeleneasca