Zacusca de ciuperci
PrinteazaZacusca de ciuperci
Ingrediente:
- 300 g ciuperci
- 300 g arpagic
- 200 n măsline
- 200 g ceapă
- 150 g ulei
- 100 g bulion
- 50 g vin
- 1 g piper
- 1/2 tocătură verdeaţă
- 50 g lămîie
- 50 g sare
Mod de preparare:
Zacusca de ciuperci: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie cuburi de 2 cm sau dacă sînt mici, se taie în două sau în patru.
Intre timp ceapa se căleşte în jumătate din cantitatea de ulei, iar în restul de ulei se înăbuşe separat arpagicul care a fost prealabil curăţat.
Cind ceapa s-a prăjii pe jumătate, se adaugă ciupercile şi se fierb înăbuşit 10—15 minute, se mai adaugă bulionul şi se stinge cu vin şi cu zeamă de zarzavat sau apă. Se adaugă arpagicul înăbuşit şi măslinele opărite dinainte.
Se potriveşte de sare şi piper, se pune totul într-o tavă şi se ţine la cuptor 10 minute. Se serveşte rece presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi felii de lămîie deasupra.
Pofta buna!