Zacusca clasica de vinete
PrinteazaZacusca clasica de vinete din: rosii, vinete, ardei, ulei, ceapa, sare.
Ingrediente:
- 1 kg roşii
- 4 vinete medii
- 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari)
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare Zacusca clasica de vinete:
Vinetele se coc, se curăţă de coajă şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se lasă apoi în strecurătoare pentru a se elimina sucul iritant.
Ardeii se coc şi se curăţă, apoi se taie în fâşii subţiri.
Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru sau opt bucăţi.
Ceapa, tăiată mărunt, se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei. Când a început să se îngălbenească, se adaugă roşiile tăiate, vinetele şi ardeii.
Se sărează şi unii adaugă (opţional) 1 lingură de zahăr sau/şi otet.
Amestecul se fierbe la foc mic până ce scade zeama. Se serveşte rece.
Poate fi păstrată timp îndelungat (luni) în borcane închise ermetic şi la rece, cu un strat subtire de ulei peste zacuscă.
Pofta buna!
Foarte buna zacusca de vinete