Zacusca clasica de vinete

Printeaza

Zacusca clasica de vinete din: rosii, vinete, ardei, ulei, ceapa, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg roşii
  • 4 vinete medii
  • 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari)
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • sare

 

Mod de preparare Zacusca clasica de vinete:

Vinetele se coc, se curăţă de coajă şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se lasă apoi în strecurătoare pentru a se elimina sucul iritant.

Ardeii se coc şi se curăţă, apoi se taie în fâşii subţiri.

Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru sau opt bucăţi.

Ceapa, tăiată mărunt, se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei. Când a început să se îngălbenească, se adaugă roşiile tăiate, vinetele şi ardeii.

Se sărează şi unii adaugă (opţional) 1 lingură de zahăr sau/şi otet.

Amestecul se fierbe la foc mic până ce scade zeama. Se serveşte rece.

Poate fi păstrată timp îndelungat (luni) în borcane închise ermetic şi la rece, cu un strat subtire de ulei peste zacuscă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna zacusca de vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.