Zacusca clasica
PrinteazaZacusca clasica din: ceapa, vinete, rosii, ardei capia, gogosari rosii, ulei, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare.
- 1 kg ceapa
- 2 kg vinete
- 1 kg rosii
- 3 kg ardei capia
- 3 kg gogosari rosii
- 500 ml ulei
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru
- sare
Mod de preparare:
Coace vinetele şi ardeii. Gogoşarii curăţă-i şi toacă-i. Când vinetele s-au copt, curăţă-le şi lasă-le la scurs. Curăţă ardeii de coji şi seminţe şi toacă-i mărunt sau pasează-i cu blenderul.
Dă roşiile pe râzătoare, iar sucul pune-l la fiert cu un praf de sare, dafinul şi lasă la fiarbă până devine o pastă. Toacă ceapa foarte mărunt.
Căleşte ceapa şi ardeii în ulei, pune gogoşarii şi lasă să scadă, amestecând mereu. Adaugă vinetele, pasta de roşii, sare, dafinul şi piperul, amestecă şi dă zacusca la cuptor să se lege bine.
Pune-o în borcane când s-a răcorit puţin şi bagă-le, fără capac, în cuptorulîncins, cu uşa întredeschisă, până prinde coajă. Sigilează borcanele.
Zacusca clasica
Pofta buna!
Hmmmm, mi ai facut pofta de o zacusca 🙂