Zacusca cu fasole si ardei
PrinteazaO reteta simpla de zacusca cu fasole din: fasole alba, ceapa, ardei, morcovi, untdelemn, sare si piper.
Ingrediente:
- două kg fasole albă
- un kg ceapă
- 500 g ardei
- 500 g morcovi
- 400 ml untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă în apă suficientă. Când a fiert pe jumătate – după vreo 3 ceasuri adică – se adaugă legumele. Acestea – ceapă, ardei şi morcovi (tocate mărunt ori date pe râzătoare, după caz) – se călesc mai întâi în untdelemn, după care se toarnă peste fasole şi se mai lasă să fiarbă împreună, la foc mic, încă 3 ore.
Se adaugă sare şi condimente, după gust. Se toarnă apoi zacusca în borcane curate, care se leagă bine şi se pun la bain-marie 45 de minute.
Poftă bună!