Zacusca cu gogosari
PrinteazaZacusca cu gogosari din: rosii, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcov, ulei, usturoi, sare, zahar.
- 1 kg roşii
- 4 ardei graşi (sau capia)
- 6 gogoşari
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 4 căţei usturoi
- sare
- opţional, 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Roşiile se fierb şi apoi se trec prin sită sau strecurătoare, pentru a îndepărta cojile şi seminţele. Gogoşarii şi ardeii graşi se coc, se curăţă de coajă, cotor şi seminţe, apoi se taie în fâşii lungi. Morcovul şi ceapa tăiate fin se rumenesc puţin în ulei. Usturoiul se taie în feliuţe fine sau în bucăţele mici.
Se amestecă totul, se sărează după gust, apoi se poate adăuga opţional zahărul, sau/şi o lingură de oţet. Se poate servi direct, sau după ce se mai dă o dată în clocot. Se poate păstra timp îndelungat (în borcane cu un strat subţire de ulei peste zacuscă), sau la frigider (în cutii închise din plastic).
Pofta buna!