Zacusca cu gogosari

Printeaza

Zacusca cu gogosari din: rosii, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcov, ulei, usturoi, sare, zahar.

Ingrediente:Zacusca cu gogosari

  • 1 kg roşii
  • 4 ardei graşi (sau capia)
  • 6 gogoşari
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • opţional, 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Roşiile se fierb şi apoi se trec prin sită sau strecurătoare, pentru a îndepărta cojile şi seminţele. Gogoşarii şi ardeii graşi se coc, se curăţă de coajă, cotor şi seminţe, apoi se taie în fâşii lungi. Morcovul şi ceapa tăiate fin se rumenesc puţin în ulei. Usturoiul se taie în feliuţe fine sau în bucăţele mici.

Se amestecă totul, se sărează după gust, apoi se poate adăuga opţional zahărul, sau/şi o lingură de oţet. Se poate servi direct, sau după ce se mai dă o dată în clocot. Se poate păstra timp îndelungat (în borcane cu un strat subţire de ulei peste zacuscă), sau la frigider (în cutii închise din plastic).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.