Zacusca cu linte
PrinteazaZacusca cu linte din: gogosari, vinete, rosii, ceapa rosie, praz, morcovi, linte, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, sare grunjoasa, piper, ienibahar.
- 1 kg gogosari rosii
- 1 kg vinete
- 3 kg rosii
- 3 cepe rosii
- 1 praz
- 2 morcovi
- 400 g linte
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 3 foi de dafin
- 1/2 lingurita de sare grunjoasa
- 1/2 lingurita piper mozaic boabe
- 5 boabe ienibahar
Mod de preparare:
Speli vinetele, le coci, apoi le cureţi de coajă şi le laşi într-o strecurătoare, să se scurgă tot sucul lăsat. Speli gogoşarii, îndepărtezi sâmburii şi îi toci mărunt. Opăreşti roşiile timp de 5 minute, în apă fierbinte, pentru a îndepărta coaja.
Tai roşiile în patru şi le pasezi puţin cu furculiţa. Pui roşiile pasate într-un vas adânc, căleşti ceapa tăiată peştişori şi prazul rondele, pui morcovii raşi, mai căleşti puţin, apoi adaugi gogoşarii tocaţi; căleşti totul 10 minute.
Condimentezi cu piper şi ienibahar boabe. Adaugi şi vinetele bătute cu o spatulă de lemn.
Intre timp, fierbi circa 15 minute lintea spălată în mai multe ape, apoi o adaugi în compoziţie. Condimentezi cu sare şi foi de dafin. Inainte de a pune zacusca în borcane, îndepărtezi boabele de piper şi foile de dafin.
Fierbi la bain-marie circa 45 de minute, lei borcanele şi le pui calde, între pături. Le laşi până a doua zi.
Zacusca cu linte
Pofta buna!
Nu am facut niciodata zacusca de linte