Zacusca cu masline

Printeaza

Zacusca cu masline din: ardei, rosii, morcovi, apa, masline, ulei.

Ingrediente:Zacusca_de_gogosari_cu_ardei_gras_si_masline

  • 3 kg ardei graşi verzi
  • 3 kg roşii
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg apă
  • 300 g măsline
  • 350 ml untdelemn

 

Mod de preparare:

Se iau 3 kg ardei graşi verzi, 3 kg roşii, 1 kg morcovi, 1 kg apă, 300 g măsline, 350 ml untdelemn.

Se curăţă ceapa şi morcovii şi se rad pe partea mare a răzătoarei. Se pune un vas cu untdelemn pe foc şi se călesc ceapa şi morcovii, amestecând bine cu o lingură de lemn până ce se inmoaie.

Ardeii se spală, se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se taie în şuviţe. Roşiile spălate se taie felii, la fel şi măslinele.

Se asează apoi legumele în borcane potrivit de mari, începând cu ardeii, apoi ceapa şi morcovii, urmează roşiile şi măslinele, după ce se termină tot cu ardei.

La fiecare rând se presară şi puţină sare. Din restul de untdelemn se toarnă în fiecare borcan câte două linguriţe.

După ce borcanele s-au umplut, se închid cu folie adezivă şi se fierb la bain-marie, în prima zi, 35-40 minute, iar a doua zi, 15-20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.