Zacusca cu morcovi
PrinteazaZacusca cu morcovi din: gogosari, ardei kapia, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, otet.
- 3 kg gogoşari
- 2 kg ardei kapia
- 2 kg morcov
- 1,5 kg păstârnac
- 2,5 kg ceapă
- 1,5 – 2 l de ulei
- 2 l de bulion
- sare
- piper
- foi de dafin
- 2 linguri de oţet
Mod de preparare:
Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se dau prin răzătoare şi se călesc în ulei, după care se toacă prin maşină, se amestecă cu celelalte şi se fierb până se ridică uleiul deasupra.
Se pun în borcane, se sterilizează timp de treizeci de minute, apoi se ţin în pături până a doua zi.
Pofta buna!
Trebuie sa incerc si eu o data zacusca cu morcovi