Zacusca cu pastai si usturoi
PrinteazaZacusca cu pastai si usturoi din: pastai, ceapa, morcovi, usturoi, bulion, ulei, sare, piper.
- 2 kg păstăi
- 2 kg ceapă
- 1 kg morcovi
- 2 căpăţâni usturoi
- 400 g bulion
- 500 ml ulei
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Fierbi păstăile până se înmoaie puţin, ceapa tăiată solzişori o căleşti în 300 ml ulei, iar după ce se înmoaie puţin adaugi şi morcovii daţi pe râzătoare şi le căleşti. Dai apoi toate legumele prin maşina de tocat, după care le pui la foc împreună cu usturoiul pisat şi restul de ulei.
Când uleiul se ridică la suprafaţă înseamnă că zacusca este gata. Atunci adaugi şi bulionul şi laşi să mai fiarbă 15 minute. Pui zacusca fierbinte în borcane, le aşezi cu gura în jos şi le acoperi cu pături până a doua zi.
Pofta buna!