Zacusca cu peste, ardei iute si rosii

Printeaza

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov, rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de piper negru.

Ingrediente:Zacusca_cu_peste_ardei_iute_si_rosii

  • 1.5 kg peşte
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei iuţi
  • 1 morcov
  • 500 g roşii
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri vin
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se taie felii. Se freacă cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un şervet. Se prăjeşte apoi în ulei încins. Se taie mărunt morcovul şi rădăcina de pătrunjel şi se fierb în puţină apă. Se scot din oală şi se pun la fiert roşiile, care apoi se trec prin sită. Ceapa se prăjeşte în puţin ulei şi se amestecă cu toate legumele.

Se lasă la foc până dă în câteva clocote, apoi se amestecă cu peştele prăjit, ardeiul iute tăiat foarte mărunt, vinul, frunzele de dafin şi piperul.

Se lasă să se răcească puţin şi se pune în borcane. Se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe încă o jumătate de oră într-un vas cu apă.

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii

Zacusca_cu_peste_ardei_iute_si_rosii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.