Zacusca cu telina
PrinteazaZacusca cu telina din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, telina, ceapa, ulei, sare, piper.
- 2 kg vinete
- un kg dovlecei
- un kg ardei gras
- 1,5 kg roşii
- 5 cepe uscate
- 300 ml ulei
- 2 fire ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune ceapa curăţată şi tăiată mărunt ia călit în ulei. Se presară cu sare. Se adaugă ardeii, spălaţi şi curăţaţi de seminţe şt tăiaţi mai mare şi se călesc şi ei 10 minute.
Se pun dovleceii şi vinetele tăiate cuburi şi apoi roşiile date pe râzătoare.
Se lasă pe foc 30 de minute, se pun în borcane, se pun capace, se învelesc apoi în ziare şi se mai fierb 30 de minute, la foc mic, în apă care să le acopere aproximativ trei sferturi.
Pofta buna!
Nu am mai facut pana acum zacusca cu telina, oare e buna?
Zacusca de casa este o nebunie