Zacusca de ardei capia
PrinteazaZacusca de ardei capia din: ardei capia rosii, gogosari copti, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, foi de dafin.
- 3 kg ardei capia roșii
- 1 kg gogoșari bine copți
- 1,5 kg ceapă
- 2 kg roșii
- 400 ml ulei floarea soarelui
- foi de dafin
Mod de preparare:
Speli ardeii și gogoșarii și-i coci. Îi cureți de coajă, cotor și semințe și-i lași la scurs. Îi dai prin mașina de tocat. Speli roșiile, le opărești pentru câteva secunde și le descojești.
Le storci în mână pentru a îndepărta semințele și excesul de apă și le tai bucăți. Între timp cureți ceapa, o toci mărunt și o călești într-o oală încăpătoare în uleiul încins.
După ce a devenit ușor sticloasă adaugi ardeii, gogoșarii și roșiile, piperul și foile de dafin. Dai focul mic și lași să fiarbă ușor amestecând constant, vreme de 2-3 ore până când zacusca scade, iar uleiul iese la suprafață.
Speli borcanele și le sterilizezi în cuptor. Pui zacusca în borcane cât timp este fierbinte, înfiletezi capacele și le pui în pături până a doua zi pentru a se răci. Le așezi în cămară.
Zacusca de ardei capia
Pofta buna!