Zacusca de ardei iuti
PrinteazaZacusca de ardei iuti din: ardei, gogosari, telina, suc de rosii, ulei, otet, zahar, ceapa, sare, piper, foi de dafin.
- 10 ardei iuţi
- 10 gogoşari
- o ţelină cu frunze şi rădăcină
- 125 ml suc de roşii
- 125 ml ulei
- un pahar oţet
- un pahar zahăr
- 4 cepe
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se curăţă şi se căleşte ceapa tocată în uleiul încins, se rade rădăcina de ţelină şi se adaugă peste ceapă, apoi ardeii trecuţi prin maşina de tocat, frunzele de ţelină tocate, foile de dafin, sucul de roşii, zahărul şi oţetul.
Când legumele s-au fiert şi zacusca a scăzut, se adaugă sare şi piper, după gust.
Zacusca de ardei iuti
Pofta buna!