Zacusca de Ghebe – Rețeta gustoasa și Beneficii Nutriționale din: ghebe, ardei capia, rosii coapte, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Ingrediente: Ghebe proaspete: 500g Ardei capia: 4 bucăți Roșii coapte: 5 bucăți Ceapă: 3 bucăți Ulei de floarea-soarelui: 100 ml Sare, piper și condimente după gust Mod de preparare: Spălați […]
Zacusca de crap
PrinteazaZacusca de crap din: peste, ulei, castraveti murati, ciuperci, bulion, vin, condimente, suc de lamaie, zahar.
Ingrediente:
- 1,5 kg peşte mare
- 250 ml ulei
- un kg castraveţi muraţi
- un kg ciuperci
- 200 g bulion
- 100 ml vin
- condimente (foi de dafin, cimbru, sare, piper)
- suc de lămâie
- o lingură rasă de zahăr
Mod de preparare:
Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se călesc în ulei.
Compoziţia se stinge cu bulion şi puţină apă şi se adaugă condimentele.
Peştele, pregătit în prealabil, se prăjeşte în ulei încins. Se adaugă peste compoziţie, fierbându-se împreună.
Se serveşte caldă, cu suc de lămâie deasupra, sau se pune în borcane care se sterilizează la bain-marie 25 de minute.
Pofta buna!
Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă
Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, otet de vin rosu. Ingrediente: 500g fasole boabe uscată (de preferat fasole albă) 2 cepe mari, tocate mărunt 3 căței […]
Zacuscă românească cu ardei și vinete
Zacuscă românească cu ardei și vinete din: ardei capia, vinete, ceapa, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, usturoi, sare, piper. Zacuscă este un deliciu tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Iată cum să o pregătești: Ingrediente: 2 kg de ardei capia copti și curățați 1 kg de vinete coapte și curățate […]