Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte
PrinteazaZacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte
- 1 kg fasole boabe crudă sau 800 g fasole boabe uscată
- 5 kg gogoşari amestecaţi cu ardei
- 2 kg morcovi
- 3 kg ceapă
- 1-2 l bulion
- 1 l ulei
- sare
- boabe de piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Căleşti toate ingredientele pe rând, astfel: morcovii daţi pe râzătoare, gogoşarii şi ardeii daţi prin maşina de tocat, ceapa fiartă şi dată prin maşina de tocat, după aceea călită.
Le căleşti pe toate până iese uleiul la suprafaţă, după care le pui într-o cratiţă mare, torni bulionul şi pe urmă adaug şi fasolea fiartă bine.
După ce a mai dat un clocot pui şi conservant şi iei de pe foc. Pui zacusca în borcane şi le laşi până se răcesc, ţinându-le mereu acoperite în cârpe.
Pofta buna!