Zacusca de ghebe
PrinteazaO reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi.
- 5 kg ghebe
- un kg ceapă
- două kg ardei kapia
- doi morcovi
- untdelemn
- suc de roşii concentrat
- sare
- piper
- dafin
- usturoi
Mod de preparare:
Ghebele, curatate şi spălate, se fierb în apă cu sare 5 minute şi se scurg. Ardeii se coc şi se curăţă de pieliţă şi cotoare. Ceapa tocată şi morcovii raşi se călesc în 500 ml untdelemn, la care se adaugă, pe rând, ardeii şi ghebele, trecute prin maşina de tocat.
Se pun şi condimentele, 500 ml suc de roşii, se potriveşte de sare şi se „parfumează” cu nişte usturoi pisat. Se mai fierbe până începe să se îngroaşe şi se pune fierbinte în borcane încălzite. Pe o tartină se aşază o felie subţire de brânză sărată, apoi un strat gros de zacuscă şi se serveşte alături de un păhărel cu ţuică bătrână foarte rece.
Poftă bună!