Zacusca de gogosari cu ceapa si masline

Printeaza

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca_de_gogosari_cu_ceapa_si_masline

  • 2 kg gogoșari
  • 2 kg ardei gras
  • 1 ½ kg ceapă
  • 400 ml ulei
  • 250 g măsline mici
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau în cuptor, având grijă să îi întorci pe toate părțile. Dacă îi coci pe flacără, ca să-i cureți mai ușor, îi presari cu sare și, pe măsură ce ai terminat de copt, îi pui într-o oală mare, sub capac. După 10 minute, îi decojești și le îndepărtezi semințele și cotoarele.

Cureți ceapa, o tai solzișori și o călești pentru câteva minute în uleiul încins într-un tuci. Adaugi ardeii și gogoșarii, iar când uleiul s-a ridicat la suprafață, adaugi bulionul și măslinele spălate, curățate de sâmburi și tăiate în felii. Amesteci mereu cu o lingură de lemn, până scade bine sosul, apoi potrivești de sare și piper.

Când uleiul se ridică deasupra, zacusca este gata. Așezi pe tava cuptorului borcane de 400 ml, în prealabil spălate și sterilizate. Le umpli cu zacuscă fierbinte și le închizi cu capace metalice noi. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mic, pentru 40 de minute, timp în care zacusca se va steriliza. Le depozitezi la rece a doua zi.

Zacusca de gogosari cu ceapa si masline

Zacusca_de_gogosari_cu_ceapa_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.