Zacusca de gogosari si ceapa

Printeaza

Zacusca de gogosari

Ingrediente:

  • 2 kg ceapă
  • 4 kg roşii bine coapte
  • 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi
  • 250 g măsline
  • 500 ml ulei
  • conservant
  • sare
  • aspirine

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi se curăţă de cotor şi seminţe.

Bulionul strecurat se toarnă peste ceapăşi se lasă la fiert până devine consistent, apoi se adaugă ardeii sau gogoşarii întregi, măslinele spălate şi sare, după gust, se mai lasă puţin la fiert şi se scutură cratiţa, din când în când nu se amestecă cu lingura, ca să nu se rupă ardeii.

Se adaugă conservantul dizolvat şi se amestecă uşor, se mai dă un clocot, apoi, fierbinte, se pune în borcane.

Deasupra se adaugă 2 linguri de ulei încins, se leagă cu celofan dublu şi se lasă la răcit  nu se sterilizează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.