Zacusca de gogosari
PrinteazaZacusca de gogosari
- 10 kg gogoşari (copţi şi curăţaţi)
- 4 kg vinete (coapte şi scurse)
- 2 kg morcov (fiert)
- 2 kg ceapă (tocată prin maşină)
- 1,5 l ulei
- foi de dafin
- sare
- 400 g bulion
Mod de preparare:
Intr-o oală de tuci pui uleiul la încins, apoi adaugi, în ordine, ceapa, morcovul, gogoşarii şi vinetele (date prin maşina de tocat), bulionul şi condimentele.
Le amesteci cu lingura de lemn. Borcanele (spălate) le introduci în cuptor şi le laşi să se încălzească.
Cu o mănuşă sau o cârpă iei câte un borcan incalzit şi-l umpli cu zacusca fierbinte. Le legi cu celofan şi le laşi la cuptor aproape 1 oră.
Pofta buna!