Zacusca de legume cu usturoi

Printeaza

Zacusca de legume cu usturoi din: vinete, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca de legume cu usturoi

  • 6 vinete mari, tinere şi proaspete
  • 2 kg rgşii bine coapte
  • 6 ardei graşi
  • 200 ml (un pahar mare) untdelemn
  • o căpăţână usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se iau 6 vinete mari, tinere şi proaspete, 2 kg rgşii bine coapte, 6 ardei graşi, 200 ml (un pahar mare) untdelemn, o căpăţână usturoi, pătrunjel verde, sare şi piper.

Vinetele se coc, se curăţă, se desfac în şuviţe şi se aşează pe o planşetă înclinată, ca să se scurgă zeama amară, unde se lasă una-două ore.

Roşiile se opăresc în apă clocotită, ca să li se cojească pieliţa cu mai multă uşurinţă, apoi se taie felii. Ardeii se coc, se curăţă de pieliţe, cotoare şi seminţe şi se taie în şuviţe nu prea groase.

Intr-o cratiţă se toarnă jumătate din cantitatea de untdelemn şi se pun legumele. Mai întâi se aşează un strat de vinete, apoi felii de roşii şi ardei, peste care se presară pătrunjel tocat şi usturoi zdrobit.

Se repetă această operaţie până ce se termină legumele, când se toarnă deasupra şi restul de untdelemn. Se pune cratiţa pe o tablă, la foc potrivit, unde se lasă să fiarbă până ce scade toată zeama pe care au lăsat-o roşiile.

După ce a mai scăzut, se potriveşte de sare şi piper. Când sosul s-a îngroşat şi untdelem­nul se alege deasupra, zacusca este gata şi se dă jos de pe foc.

Se lasă să se răcească, se aşează în borcane, lăsând un spaţiu gol de 2 cm de la gura borcanului. Se închid cu folie adezivă.

Se fierbe la bain-marie, în prima zi, 20-25 minute, iar a doua zi, 10 minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.