Zacusca de pătlăgele
PrinteazaZacusca de pătlăgele
Ingrediente:
- 3 kg pătlăgele verzi
- 1,5 kg gogoşari roşii
- un kg ceapă
- două kg roşii
- un litru ulei
- 5 morcovi mari
- sare
- pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească bine, apoi se pun gogoşarii spălaţi şi curăţaţi de cotoare, daţi şi ei prin maşina de tocat. Când s-a înmuiat tot zarzavatul, se adaugă roşiile şi pătlăgelele tocate şi se lasă la fiert.
Pentru savoare se pune sare şi pătrunjel, apoi întreaga compoziţie se toarnă în borcane şi se lasă la fiert într-o oală cu apă (bain-marie), sterilizându-se pentru aproximativ 45 de minute. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la răcit în voie.
Zacusca de pătlăgele
Pofta buna!
N-am mai facut zacusca de patlagele pana acum. O sa incerc.