Zacusca de peste cu condimente

Printeaza

Zacusca de peste cu condimente din: ulei, ceapa, morcov, gogosari, rosii, peste, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente:Zacusca_de_peste_cu_condimente

  • 1/2 l ulei
  • 1 1/2 kg ceapa
  • 1 1/2 kg morcov
  • 3 kg gogosari sau ardei capia
  • 3 kg rosii
  • 2 kg peste (cod, ton, salau sau macrou)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl pui la fiert până se desprinde de pe oase. între timp, coci gogoşarii sau ardeii capia şi îi cureţi de pieliţe, cotoare şi seminţe. Speli roşiile, le striveşti cu mâna până îşi lasă zeamă şi le pui într-un vas, la foc mic, să fiarbă lent.

Le treci prin strecurătoare, separând pieliţele, cotoarele şi seminţele de suc. Cureţi ceapa, ardeii şi morcovii. Dai ceapa pe râzătoare şi îi scurgi zeama. Dai morcovii prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie. Tai ardeii în cubuleţe.

Incingi uleiul şi căleşti ceapa împreună cu morcovii. După 10 minute, adaugi ardeii, peştele dat prin maşina de tocat, sucul de roşii, foile de dafin rupte, sare şi piper după gust. Pui vasul în cuptorul încins la 200 °C, pentru 30-40 de minute sau până se ridică uleiul la suprafaţă.

Pui zacusca fierbinte în borcane de 350 ml sterili-zate, calde, pe care le ste-rilizezi 30-40 de minute. Le scoţi din apă după ce s-au răcit complet.

Zacusca de peste cu condimente

Zacusca_de_peste_cu_condimente

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.