Zacusca de peste cu vin

Printeaza

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare.

Ingrediente:Zacusca de peste cu vin

  • 1 kg de peşte
  • 5 morcovi
  • 5 cepe
  • 8 castraveţi mu­raţi
  • 5 linguri de bulion
  • 100 g măsline
  • ulei
  • 1 pahar de vin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se sărează, se porţionează, se presară piper şi se înăbuşă 10 minute.

Ceapa şi morcovii se curăţă, se taie rondele; castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie rondele şi toate acestea se pun la înăbuşit în ulei şi o ceaşcă de apă.

Când s-au înmuiat, se adaugă măslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea şi 2 căni de apă caldă. Când legumele sunt fierte, se ada­ugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.

Intr-o tavă unsă cu ulei se aranjează peştele, se adaugă le­gumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se dau la cuptor 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.