Zacusca de peste cu vin
PrinteazaZacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare.
- 1 kg de peşte
- 5 morcovi
- 5 cepe
- 8 castraveţi muraţi
- 5 linguri de bulion
- 100 g măsline
- ulei
- 1 pahar de vin
- cimbru
- foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează, se porţionează, se presară piper şi se înăbuşă 10 minute.
Ceapa şi morcovii se curăţă, se taie rondele; castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie rondele şi toate acestea se pun la înăbuşit în ulei şi o ceaşcă de apă.
Când s-au înmuiat, se adaugă măslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea şi 2 căni de apă caldă. Când legumele sunt fierte, se adaugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.
Intr-o tavă unsă cu ulei se aranjează peştele, se adaugă legumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se dau la cuptor 15 minute.
Pofta buna!