Zacuscă de toamnă
PrinteazaO reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, hribi, ulei, bulion, sare, piper, conservant, ceapa.
- 5 kg gogoşari
- 3 kg hribi sau ghebe
- 1 l ulei
- 500 g bulion
- sare
- piper
- conservant
- 1 kg ceapă
Mod de preparare:
Cureţi gogoşarii, hribii, ceapa şi le dai pe maşina de tocat, lei o cratiţă şi pui uleiul la încins. Pui mai întâi ceapa şi o laşi până se înmoaie şi devine sticloasă, apoi adaugi gogoşarii şi îi laşi să se prăjească. Pe urmă pui şi hribii, potriveşti de sare şi piper, după gust, iar spre sfârşit adaugi bjlionul şi mai prăjeşti cam 30 de minute.
La final adaugi şi conservant. Cu cât sunt legumele mai prăjite, cu atât va fi mai bună zacusca. Zacusca e gata când se ridică uleiul la suprafaţă.
Pui zacusca în borcane uscate, le închizi cu capace şi le pui să stea în dună (pilotă) sau între pături, timp de 2 zile. Le scoţi şi le pui la rece în cămară.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- zacusca de hribi
- zacusca cu hribi
- zacusca de toamna
Daca pitoancele sunt oparite ce gramaj se pune la o portie de zacusca ? Va multumesc
Da, imi place zacusca asta!