Zacusca de vinete cu ardei
PrinteazaZacusca de vinete cu ardei
- 5 vinete
- 5 cepe mari
- 15 ardei graşi
- 10 gogoşari
- 1 kg roşii
- 1,5 l de ulei
- conservant
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte şi strecurate, ardeii şi gogoşarii copţi şi tăiaţi mărunt cu cuţitul sau tocaţi prin maşina de carne.
Când sosul este scăzut, se adaugă vinetele tocate ca pentru salată, se sărează după gust şi se mai fierbe timp de 15 minute, se adaugă conservantul şi se mai lasă timp de 5 minute la fiert.
Dacă nu punem conservant, fierbem borcanele la Bain-Marie timp de 20 de minute.
Pofta buna!