Zacuscă de vinete cu telina

Printeaza

Zacuscă de vinete

Ingrediente:  Zacuscă de vinete cu telina

  • 7 kg vinete
  • 3 kg ceapă
  • 5 kg ardei gogoşar
  • 4 ţeline mari
  • sare
  • 500 ml ulei
  • 1 kg bulion de roşii făcut în casă

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu apă şi 250 ml ulei. După ce s-a înmuiat se adaugă ţelina dată prin răzătoarea mică şi se fierbe la foc domol.

Gogoşarii se coc în cuptorul de aragaz, se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se toacă mărunt. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă deasupra căruia se pune cratiţa în care va fierbe zacusca. Se adaugă gogoşarii, se dau în câteva clocote, apoi se pun vinetele tocate fin şi bulionul de roşii.

Se potriveşte de sare şi se adaugă restul de ulei. Se fierbe bine, amestecând la foc mic. Zacusca fierbinte se pune în borcane, care se închid cu capace etanş şi se pun în tava de la cuptor.

Se ţin la foc domol până prind o crustă deasupra. Borcanele se scot, se acoperă cu pături groase şi se lasă până a doua zi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.