Zacusca, deliciul toamnei
PrinteazaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!
Retete de zacusca:
Zacusa de telina
Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat ţelină, gogoşarii, ardeii capia şi ceapa. Pui în oală cu uleiul, bulionul şi zahărul dizolvat în oţet. Le…
Zacusca dietetica de gogonele
Ingrediente: 2,5 kg gogonele 0,7 l ulei 1 kg ceapă 2,5 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 1 kg morcovi 1,5 kg roşii făcute suc sare piper foi de dafin şi pătrunjel, după gust Mod de preparare: In 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5…
Zacusca de peste
Ingrediente: peşte congelat sau proaspăt 3 linguri muştar 3 linguri bulion foi de dafin ulei felii de lămâie Mod de preparare: Speli peştele, îl cureţi, îi scoţi măruntaiele şi branhiile şi îl tai în bucăţi. Din muştar, puţin ulei şi bulion faci un sos gros. Prăjeşti în ulei bucăţile de peşte, le aşezi…
Zacusca de vinete
Ingrediente: 5 vinete 6 cepe mari bulion piper condimente 2 oua Mod de preparare: Vinetele (din congelator) se toaca ca pentru salata de vinete. Intr-o cratita se calesc cepele tocate marunt, dupa 5 minute se adauga pasta de tomate, sa se inroseasca bine ceapa, apoi se stinge cu 1 cana cu apa si se…Read more »
Zacusca de crap
Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciuperci 200 g bulion 100 ml vin condimente (foi de dafin, cimbru, sare, piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr Mod de preparare: Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se călesc în ulei.…
Zacusca de pătlăgele
Ingrediente: 3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt Mod de preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească bine, apoi…Read more »
Zacusca din morcovi şi mere
Ingrediente: un kg morcovi un kg vinete un kg ceapă un kg gogoşari un kg ardei graşi un kg ţelină un litru ulei 800 g pastă de roşii zahăr miere sare Mod de preparare: Se spală şi se dau pe râzătoare ţelina şi morocovii, apoi se pun la călit în 250 ml de ulei.…Read more »