Zacusca dietetica cu vinete
PrinteazaZacusca dietetica cu vinete din: rosii, ceapa, ardei, vinete, piper, sare, zahar, ulei, otet.
- 2 kg roşii
- 1 kg ceapă
- 2 kg ardei capia roşu
- 3 kg vinete
- 1 lingură piper
- 2 linguri sare
- 6 linguri zahăr
- 800 ml ulei
- oţet
Mod de preparare:
Vinetele le coci şi le laşi la scurs.
Ardeiul, roşiile şi ceapa le treci prin maşina de tocat. Pui ingredientele la fiert în ordinea în care sunt scrise. Roşiile le fierbi jumătate de oră, apoi adaugi ceapa şi mai laşi jumătate de oră, apoi ardeiul, laşi din nou o jumătate de oră şi la sfârşit pui vinetele şi laşi din nou o jumătate de oră.
Presari piperul, sarea şi zahărul şi mai laşi jumătate de oră. Torni uleiul şi o ceşcuţă cu oţet şi mai fierbi jumătate de oră. Pui zacusca în borcane cât e caldă, capsezi borcanele şi le sterilizezi.
Pofta buna!