Zacusca dietetica de vinete
PrinteazaIngrediente:
- 8 kg vinete
- 4 kg ardei gras
- 2 kg ceapa
- 3 kg rosii
- 3 linguri bulion
- 300 ml ulei de masline
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare si seminte si se toaca marunt.
Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie bucati si se fierb pana scad.
Se curata ceapa,se taie marunt, se spala in strecuratoare, in cateva ape reci, pentru a inlatura sucul iute, care poate cadea rau. Se pune la calit cu putina apa pana se inmoaie bine si incepe sa se ingalbeneasca.
Se adauga vinetele, ardeii si rosiile, se condimenteaza cu sare, dupa gust, boabe de piper si foi de dafin, dupa dorinta. Se lasa sa fiarba,la foc mic, amestecand mereu pentru a nu se prinde, pana scade bine. La sfarsit se adauga bulionul, se lasa sa mai fiarba 5 minute si se ia de pe foc. Se aduna uleiul si se amesteca bine cu restul ingredientelor.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate, se inchid ermetic si se introduc pentru 20 minute in cuptor, la foc mic. Dupa racirea completa, se depoziteaza la loc racoros, bine aerisit.
Pofta buna!