Zacusca din gogosari, ardei si vinete

Printeaza

Zacusca din gogosari, ardei si vinete din: gogosari, ardei grasi, ceapa, vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe.

Ingrediente:Zacusca_din_gogosari_ardei_si_vinete

  • 25 gogoşari
  • 25 ardei graşi
  • 1 kg ceapă
  • 10 vinete mari
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg roşii
  • 1 litru ulei
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe

 

Mod de preparare:

Se coc gogoşarii, ardeii şi vinetele, apoi se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit la foc mic, în toată cantitatea de ulei, până când devine translucidă. Separat, se toacă gogoşarii, ardeii şi vinetele. Se dau morcovii prin răzătoarea mică, se lasă 10 minute la înăbuşit în uleiul fierbinte şi se acoperă vasul.

Se pun toate ingredientele într-un vas mare, de preferinţă o cratiţă emailată, şi se dă zacusca la cuptor, să fiarbă mocnit. Când a scăzut bine, se potriveşte de sare, se adaugă 3-4 foi de dafin, o linguriţă boabe de piper şi se toarnă zacusca fierbinte în borcane.

Se leagă cu celofan la gură şi se lasă în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.

Zacusca din gogosari, ardei si vinete

Zacusca_din_gogosari_ardei_si_vinete

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Bun, bun 🙂 imi place zacusca

  2. Gabriela Constantin

    Delicioasa zacusca din gogosari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.