Zacusca din gogosari, ardei si vinete
PrinteazaZacusca din gogosari, ardei si vinete din: gogosari, ardei grasi, ceapa, vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe.
- 25 gogoşari
- 25 ardei graşi
- 1 kg ceapă
- 10 vinete mari
- 1 kg morcovi
- 2 kg roşii
- 1 litru ulei
- 3-4 foi dafin
- 1 lingurita piper boabe
Mod de preparare:
Se coc gogoşarii, ardeii şi vinetele, apoi se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit la foc mic, în toată cantitatea de ulei, până când devine translucidă. Separat, se toacă gogoşarii, ardeii şi vinetele. Se dau morcovii prin răzătoarea mică, se lasă 10 minute la înăbuşit în uleiul fierbinte şi se acoperă vasul.
Se pun toate ingredientele într-un vas mare, de preferinţă o cratiţă emailată, şi se dă zacusca la cuptor, să fiarbă mocnit. Când a scăzut bine, se potriveşte de sare, se adaugă 3-4 foi de dafin, o linguriţă boabe de piper şi se toarnă zacusca fierbinte în borcane.
Se leagă cu celofan la gură şi se lasă în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.
Zacusca din gogosari, ardei si vinete
Pofta buna!
Bun, bun 🙂 imi place zacusca
Delicioasa zacusca din gogosari!