Zacusca de fructe cu gogosari Se curăţă de cotoare şi seminţe 5 kg ardei graşi; se spală, se pun la scurs, se presară sare în fiecare şi se lasă 24 ore, să se înmoaie. Sucul rezultat se toarnă în borcanele în care se aşază ardeii şi se completează cu saramura (1 lingură sare grunjoasă la […]
Zacuscă din gogoşari cu măsline
PrinteazaO reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper.
- 4 kg gogosari
- 1 kg ardei gras
- 1 kg ceapa alba
- 1 kg ceapa rosie
- 300 g masline negre fara samburi
- 4 linguri pasta de rsoii
- 600 ml ulei
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceţi ardeii şi gogoşarii şi presăraţi-i apoi cu sare fină.
Lăsaţi-i acoperiţi cu o folie de plastic 30 de minute după care puteţi să-i curăţaţi uşor de pieliţe.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi puneti-o la călit în ulei.
Adăugaţi gogoşarii şi ardeii trecuţi prin maşina de tocat sau tăiaţi mărunt.
Fierbeţi legumele la foc potrivit 30 de minute, apoi adăugaţi măslinele şi pasta de roşii.
Amestecaţi des în vas pentru ca să nu se prindă zacusca de fundul acestuia.
Când sosul scade, adăugaţi condimentele şi mai lăsaţi zacusca la foc mic până când uleiul se ridică la suprafaţa preparatului.
Puneţi zacusca fierbinte în borcane, închideţi-le ermetic şi sterilizaţi-le, fie prin fierbere într-o oală cu apă, timp de 50 de minute, fie prin tinere în cuptorul bine încălzit, timp de 3 ore cel puţin, după ce s-a stins focul.
Zacuscă din gogoşari cu măsline
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca de fructe cu gogosari
Zacusca gustoasa de gogosari
Zacusca gustoasa de gogosari din: rosii, ceapa, morcovi, ardei, gogosari, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 20 de roşii potrivite ca mărime 4 cepe mari 4 morcovi mijlocii 20 ardei capia 20 gogoşari 500 ml untdelemn sare piper Mod de preparare: Se iau 20 de roşii potrivite ca mărime, 4 cepe mari, 4 morcovi mijlocii, 20 […]
Pofta buna!