Zacusca din morcovi şi mere
PrinteazaZacusca din morcovi şi mere din: morcovi, vinete, ceapa, gogosari, ardei grasi, ulei, pasta de rosii, zahar, miere, sare.
Ingrediente:
- un kg morcovi
- un kg vinete
- un kg ceapă
- un kg gogoşari
- un kg ardei graşi
- un kg ţelină
- un litru ulei
- 800 g pastă de roşii
- zahăr
- miere
- sare
Mod de preparare:
Zacusca din morcovi şi mere: Se spală şi se dau pe râzătoare ţelina şi morocovii, apoi se pun la călit în 250 ml de ulei.
toacă ceapa şi se căleşte cu aceeaşi cantitate de ulei, împreună cu merele care au fost curăţate de coajă, de sâmburi şi tăiate cubuleţe.
In alt vas se călesc ardeii graşi şi gogoşarii bine spălaţi, curăţaţi şi tocaţi. Se coc vinetele, se curăţă şi se combină cu ulei.
Când toate aceste ingrediente s-au răcit, se pun într-un vas, se adaugă 800 g pastă de tomate, dizolvată cu un pahar de apă.
omogenizează zacusca, se adaugă două linguri de zahăr şi de miere, sare şi restul de ulei până la un litru.
aşază zacusca în cratiţe mari şi se dă la cuptor la foc mic, până când uleiul se ridică la suprafaţă.
pune fierbinte în borcane şi se sterilizează în cuptor timp de 30 de minute, la foc mic.
Pofta buna!