Zacusca din patlagele verzi
PrinteazaZacusca din patlagele verzi din: patlagele verzi, gogosari rosii, ceapa, patlagele rosii, boabe de piper, sare, foi de dafin, untdelemn, zahar.
- 5 kg patlagele verzi
- 3 kg gogosari rosii
- 3 kg ceapa
- 3 kg patlagele rosii
- sare
- 2 linguri boabe de piper
- 8-10 foi de dafin
- 1 l untdelemn
- optional, zahar
Mod de preparare:
Speli pătlăgelele şi le dai prin maşina de tocat. Cureţi şi speli restul de legume. Tai ceapa julien, iar pătlăgelele şi gogoşarii le dai prin maşina de tocat carne. In jumătate din cantitatea de ulei, căleşti ceapa, iar în cealaltă jumătate căleşti gogoşarii daţi prin maşină.
Intr-un vas încăpător, de preferinţă din fontă, cu pereţi groşi, amesteci cele două compoziţii şi pui pătlăgelele. Le fierbi la foc mic, împreună cu condimentele, până când uleiul se ridică deasupra. Opţional, când a scăzut zacusca, adaugi puţin zahăr. Sărezi preparatul după gust.
Torni zacusca în borcane calde, de 400 ml, aşezate pe o tavă sau pe un suport metalic. Infiletezi capacele borcanelor şi sterilizezi zacusca în cuptor sau la bain-marie, timp de 20 de minute. Le scoţi din vas şi le laşi să se răcească învelite în pătură.
Zacusca din patlagele verzi
Pofta buna!