Zacusca din vinete si gogosari
PrinteazaZacusca din vinete si gogosari
- 3 kg ceapă
- 5 kg vinete
- 5 kg gogoşari roşii
- 1,5 l ulei
- 1,5 l bulion
- 1 pliculeţ boabe piper
- câteva foi de dafin
- 2 pliculeţe conservant
- sare după gust
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi gogoşarii, după care le treci prin maşina de tocat – mai întâi ceapa, într-un litru de ulei pui ceapa la călit, iar când are aspect sticlos adaugi şi gogoşarii.
Vinetele le coci şi le cureţi de coajă, le toci şi pe ele prin maşină şi le pui peste ceapă şi gogoşari. Treptat adaugi uleiul rămas, împreună cu boabele de piper, foile de dafin şi conservantul.
Laşi pe foc potrivit patru ore, iar în ultima oră adaugi bulionul şi sarea. O pui în borcane cât este caldă încă. A doua zi o sterilizezi încă o oră.
Pofta buna!