Zacuscă de dovlecei pentru iarna

Printeaza

Zacuscă de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, rosii, gogosari, morcovi, zahar, ulei, usturoi, boia.

 

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei
  • 1 ½ kg roșii
  • câte 500 g gogoșari și morcovi
  • 100 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri de sare
  • 5 căței de usturoi
  • 2 linguri boia

 

Mod de preparare:

Zacuscă de dovlecei pentru iarna: Cureți dovleceii de coajă și de miezul cu semințe și îi dai pe răzătoarea mare.

Îi presari cu sare și îi lași 2-3 ore să se scurgă în strecurătoare.

Cureți restul de legume și le dai prin mașina de tocat împreună cu dovleceii scurși.

Pui la  fiert legumele pentru 2-3 ore, cu uleiul, zahărul și sarea.

Când zacusca a scăzut, adaugi usturoiul zdrobit, boiaua și sare după gust.

Pui zacusca fierbinte în borcane încălzite în cuptor, în letezi capacele și acoperi borcanele cu pături până a doua zi.

Ies  9 borcane de 350 g.

 

Pofta buna!

 

 

 

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant   Mod de preparare: […]

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

Zacusca cu telina

Zacusca cu telina din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, telina, ceapa, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg vinete un kg dovlecei un kg ardei gras 1,5 kg roşii 5 cepe uscate 300 ml ulei 2 fire ţelină sare piper   Mod de preparare: Se pune ceapa curăţată şi tăiată mărunt ia călit în ulei. Se […]

 

Zacuscă de dovlecei

Zacuscă de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 kg dovlecei 2 kg gogosari rosii 2 kg rosii 500 g ceapa 500 ml ulei frunze de telina si patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper 4-5 catei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.