Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant Mod de preparare: […]
Zacuscă de dovlecei pentru iarna
PrinteazaZacuscă de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, rosii, gogosari, morcovi, zahar, ulei, usturoi, boia.
Ingrediente:
- 3 kg dovlecei
- 1 ½ kg roșii
- câte 500 g gogoșari și morcovi
- 100 g zahăr
- 200 ml ulei
- 2 linguri de sare
- 5 căței de usturoi
- 2 linguri boia
Mod de preparare:
Zacuscă de dovlecei pentru iarna: Cureți dovleceii de coajă și de miezul cu semințe și îi dai pe răzătoarea mare.
Îi presari cu sare și îi lași 2-3 ore să se scurgă în strecurătoare.
Cureți restul de legume și le dai prin mașina de tocat împreună cu dovleceii scurși.
Pui la fiert legumele pentru 2-3 ore, cu uleiul, zahărul și sarea.
Când zacusca a scăzut, adaugi usturoiul zdrobit, boiaua și sare după gust.
Pui zacusca fierbinte în borcane încălzite în cuptor, în letezi capacele și acoperi borcanele cu pături până a doua zi.
Ies 9 borcane de 350 g.
Pofta buna!
Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi muraţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]
Zacusca cu telina din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, telina, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete un kg dovlecei un kg ardei gras 1,5 kg roşii 5 cepe uscate 300 ml ulei 2 fire ţelină sare piper Mod de preparare: Se pune ceapa curăţată şi tăiată mărunt ia călit în ulei. Se […]
Zacuscă de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 kg dovlecei 2 kg gogosari rosii 2 kg rosii 500 g ceapa 500 ml ulei frunze de telina si patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper 4-5 catei de usturoi Mod de preparare: Cureţi […]
Pofta buna!