Zacusca de dovlecei
PrinteazaZacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper.
- 3 kg dovlecei
- 3 kg vinete
- 3 kg ardei rosii
- 2 kg ceapa
- 2 kg rosii
- 250 ml ulei
- piper boabe
- foi de dafin
- 3-4 boabe de ienibahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coace ardeii şi vinetele, curăţă-le şi pune-le la scurs. Tai= dovleceii în cubuleţe, stropeşte-i cu puţin ulei şi pune-i într-o tavă, în cuptorul încins, vreo 15-20 de minute. Taie ceapa şi pune-o la călit în uleiul încins. Când şi-a schimbat culoarea, adaugă vinetele şi ardeii tocaţi din cuţit, dovleceii, roşiile despieliţate şi tăiate în cubuleţe.
Sărează şi piperează, adaugă ienibaharul şi 2-3 frunze de dafin şi ţine pe foc până ce capătă consistenţa dorită. Pune zacusca în borcane sterilizate şi lasă-le în cuptorul încins 20-25 de minute. Scoate-le, înveleşte-le într-o pătură şi dă-le la răcit.
Zacusca de dovlecei
Pofta buna!