Zacusca de dovlecel cu ardei si boia iute
PrinteazaZacusca de dovlecel cu ardei si boia iute din: dovlecei, ardei gras roşu, ceapă, bulion de roşii, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, boia iute.
- 1 kg dovlecei
- 1 kg ardei gras roşu
- 1/2 kg ceapă
- 1,5 l bulion de roşii
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- boia iute (sau praf chilii)
Mod de preparare:
Dovleceii, curăţaţi de coajă şi de seminţe, îi dai pe răzătoarea mare. Ardeii şi ceapa îi tai fâşii înguste.
Toate ingredientele le pui într-un vas emailat şi îl pui pe foc mic, amestecând din când în când.
După circa o oră, obţii consistenţa dorită. Guşti şi, dacă doreşti mai picant, suplimentezi cantitatea de boia iute/chilii.
Borcanele, sterilizate, le clăteşti cu apă fierbinte şi imediat le umpli cu zacusca caldă.
Capsezi şi întorci borcanele, exact ca la gemuri, lăsându-ie cu fundul în sus pentru circa 5 minute.
Apoi le acoperi cu pături şi le laşi cel puţin două zile la temperatura camerei. Nu necesită conservant!
Pofta buna!
Anul asta am zis ca pun si eu zacusca si ma orientasem spre zacusca de dovlecel, dar n-am apucat din pacate, nu-i nici o problema, poate la anul o sa pun zacusca pana la urma. daca nu, se gasesc de cumparat atatea si atatea tipuri de zcusca