Zacusca de fasole – Reteta delicioasa si gustoasa
PrinteazaZacusca de fasole din: fasole, morcov, ceapa, gogosari, suc de rosii, ulei, sare, foi de dafin, piper, cimbru.
Zacusca de fasole este un preparat tradițional românesc, apreciat atât pentru gustul său bogat și savuros, cât și pentru versatilitatea sa ca aperitiv sau garnitură.
Este o mâncare confortabilă, perfectă pentru zilele reci de toamnă și iarnă, dar și pentru a fi savurată pe tot parcursul anului.
Ingrediente:
- 2 kg fasole fierta
- 2,5 kg morcov fiert
- 2,5 kg ceapă călită
- 3 kg gogoşari copţi sau cruzi
- 1,5 kg suc de roşii
- 2 l de ulei
- sare
- foi de dafin
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Morcovul, ceapa şi gogoşarii se toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu uleiul şi mirodeniile.
După câteva clocote, adăugăm sucul de roşii şi fasolea nemăcinată, apoi lăsăm la fiert până se ridică uleiul deasupra.
Fierbinte, punem în borcane şi le sterilizăm timp de treizeci de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacusca clasica de ciuperci
Zacusca clasica de ciuperci din: gogosari, morcovi, vinete, bureti de roua sau ciuperci de padure, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, ardei iute, chili, dafin, aspirine. Ingrediente: 2 kg gogosari 1 kg morcovi 3 kg vinete 3 borcane de bureţi de rouă sau ciuperci de pădure 2 kg ceapă 1,5 I ulei 2 I bulion sare […]
Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa
Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa din: malai, apa sau zer, unt, zacusta, branza. Ingrediente: 500 mălai 1 1/2 l apă sau zer sare 2 linguri cu unt 500 g zacuscă de legume 200 g brânză sărată sau caşcaval uscat Mod de preparare: Faceţi o mămăligă obişnuită din apă sau zer cu […]
Zacusca mediteraneana
Zacusca mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere, chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de vinete 1 ceapă mare 1 tulpină apio 2 căţei de usturoi 6 roşii prunişoare 100 g măsline verzi tăiate 25 g seminţe de pin 1 lingură de capere 1 linguriţă de fulgi de chili […]