Zacusca de fasole
PrinteazaO reteta de zacusca de fasole pentru iarna din: fasole boabe, ceapa, ardei gras, morcovi, suc de rosii, ulei, sare, piper, foi de dafin si cimbru.
- 2 kg fasole boabe
- 1 kg ceapă
- 2 kg ardei gras roşu
- 500 g morcovi
- 1 l suc de roşii
- 500 ml ulei
- sare
- piper
- foi de dafin
- cimbru
Mod de preparare:
Alege fasolea şi las-o la înmuiat până a doua zi. Pune-o la fiert în apă rece şi, după ce dă în clocot, scurge apa şiînlocuieşte-o cu alta fierbinte. Repetă operaţiunea şi lasă să fiarbă. Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă morcovii raşi şi ardeii tăiaţi fideluţă.
Peste legumele călite, pune fasolea fiartă şi scursă. Lasă să dea într-un clocot şi dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Adaugă foile de dafin, sare şi piper după gust.
Toarnă sucul de roşii şi lasă la cuptor până ce scade zacusca, iar uleiul s-a ridicat deasupra. La final, presară cimbru şi umple borcanele. Capseaza-le si sterilizeaza-le in cuptor.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- zacusca de fasole verde pentru iarna