O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe un kg ceapă două kg ardei kapia doi morcovi untdelemn suc de roşii concentrat sare piper dafin usturoi Mod de preparare: Ghebele, curatate […]
Zacusca de ghebe cu gogosari
PrinteazaZacusca de ghebe cu gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, morcovi, bulion, ulei, sare, piper boabe, frunze de dafin.
Ingrediente:
- 10 kg ghebe
- 7 kg gogosari (sau ardei capia)
- 2 kg ceapa
- 2 kg morcovi
- 2 borcane bulion (de 800 g)
- 2 l ulei
- sare
- piper boabe
- frunze de dafin (optional)
Mod de preparare:
Speli ghebele bine în câteva ape şi le fierbi. Ardeii îi speli şi îi coci, apoi îi cureţi de coajă.
Ardeii, morcovul şi ceapa le toci mărunt.
Căleşti ceapa bine în ulei încins, pe urmă adaugi morcovul şi amesteci mereu să nu se lipească.
Când s-au înmuiat, adaugi ardeii şi ghebele. Pe urmă adaugi bulionul şi laşi să fiarbă la foc mediu, amestecând cu grijă să nu se lipească.
După ce începe să scadă, potriveşti gustul cu sare, piper boabe şi foi de dafin.
Zacusca este gata în momentul în care uleiul se ridică deasupra.
Pui zacusca în borcane cât e fierbinte, închizi capacele şi introduci borcanele în cuptorul încins, pentru cca 15-20 de minute.
Le laşi acolo să se răcească până a doua zi sau scoţi borcanele aşa fierbinţi şi le înveleşti în pături, până se răcesc.
Pofta buna!
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
cartofi, margarina, zacusca, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi […]
Pofta buna!