Zacuscă de gogoşari cu hrean
PrinteazaO reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi, telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si piper.
- 3 kg gogosari
- 1/2 hrean
- 1/2 morcovi
- 1 kg telina
- 1 l bulion
- 200 g ceapa
- 3 linguri miere de albine
- 500 ml ulei
- 70 g otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie în cubuleţe sau se dau prin maşina de tocat carne. Gogoşarii se coc mai întâi şi apoi se curăţă de pieliţe. Se călesc separat ingredientele şi apoi se pun într-o cratiţă mai mare, împreună cu bulionul, mierea, oţetul de mere, sare şi piper după gust.
Se lasă să fiarbă zacusca la foc mic, până când se adună uleiul la suprafaţă. Se amestecă mereu în vas, pentru ca să nu se prindă zacusca. Eventual, sub vas se poate pune un arzător din tablă sau o ţiglă. Cel mai bine se prepară zacusca pe plită ţărănească, nu pe aragaz, pentru că fundul vasului se încălzeşte uniform.
Zacusca se pune fierbinte în borcane, acestea se închid şi apoi se sterilizează, fie la bain-marie, timp de 1 oră, fie în cuptorul ara- gazulkui, bine încălzit, după ce s-a stins focul. Borcanele se lasă în cuptor până când se răcesc complet.
A doua zi se aprinde din nou focul pentru 30 de minute, se stinge apoi şi iar se lasă borcanele până când se răcesc. Apoi se pot pune în cămară.
Zacuscă de gogoşari cu hrean
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/zacusca-gogosari-hrean html