Zacusca gradinareasca
Printeaza
- un kg roşii
- 250 g gogoşari
- 200 g ardei kapia
- un morcov
- o ceapă mai mare
- 2-3 căţei de usturoi
- 50 g untdelemn
- o lingură cu zahăr
- o lingură de sare
Mod de preparare:
Roşiile se fierb şi se trec prin sită cu grijă, să nu iasă decât sucul, şi se dau deoparte seminţele. între timp se coc gogoşarii şi ardeii. Se curăţă, li se îndepărtează cotorul şi seminţele, apoi se taie fâşii. Se curăţă morcovul şi se taie felii, iar ceapa se taie solzişori.
Morcovul şi ceapa se prăjesc uşor în untdelemn şi, când s-au înmuiat, se pun în sosul de roşii, împreună cu gogoşarii, ardeii şi usturoiul. Se adaugă zahărul şi se potriveşte de sare. Borcanele se acoperă, se leagă şi se fierb o jumătate de oră la bain-marie.
Poftă bună!