Zacusca gustoasa de gogosari
PrinteazaZacusca gustoasa de gogosari din: rosii, ceapa, morcovi, ardei, gogosari, untdelemn, sare, piper.
- 20 de roşii potrivite ca mărime
- 4 cepe mari
- 4 morcovi mijlocii
- 20 ardei capia
- 20 gogoşari
- 500 ml untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se iau 20 de roşii potrivite ca mărime, 4 cepe mari, 4 morcovi mijlocii, 20 ardei capia, 20 gogoşari, 500 ml untdelemn, sare şi piper după gust.
Se taie ceapa în peştişori şi se aşează într-un vas cu untdelemn, pe foc. Se adaugă morcovii curăţaţi şi raşi pe partea mare a râzătoarei, călindu-se până ce se înmoaie.
Din roşii se prepară un suc care se lasă să mai scadă la un foc mic. Se coc ardeii şi gogoşarii, se curăţă de pieliţe, se taie în şuviţe şi se pun peste ceapă şi morcovi.
Se adaugă sucul, sare şi piper după gust şi se lasă Să scadă bine. Când se ridică untdelemnul deasupra, zacusca este gata şi se pune imediat în borcane, care, în prealabil, au fost înfierbântate în cuptor.
In fiecare borcan, deasupra, se pune câte o linguriţă de untdelemn fierbinte şi apoi se leagă cu folie adezivă sau cu celofan. Borcanele fierbinţi se înfăşoară imediat în pături de lână şi se lasă să se răcească până a doua zi.
Pofta buna!