Zacusca gustoasa de dovlecei

Printeaza

Zacusca gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper.

 

Ingrediente:

  • 2 kg dovlecei fragezi
  • 4 kg dovlecei mari
  • 1 kg ceapa
  • 4 kg ardei gras (sau gogosari)
  • 500 ml ulei
  • 200 g pasta de tomate
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 linguri zahar
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper

 

Mod de preparare:

Coci vinetele pe flacara, le lasi sa se racoreasca putin, apoi le cureti de coaja si le lasi in strecuratoare sa se scurga bine zeama.

Coci ardeii sau gogosarii pe tabla (sau in tava), ii pui intr-un vas mare, presari sare peste ei si, dupa ce se racoresc, ii cureti de pielita, cotoare si de seminte. Cureti dovleceii de coaja si ii tai cubulete.

Pui ceapa, o tai marunt, o pui in strecuratoare si o clatesti sub jet de apa rece, dupa care o lasi sa se scurga bine.

Calesti ceapa cu ulei, doar cat sa se inmoaie, adaugi dovleceii si ii calesti impreuna 15 minute.

Adaugi vinetele scurse si ardeii taiati marunt. Lasi totul sa fiarba circa 30 de minute.

Adaugi sucul de rosii, pasta de tomate, sare, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si lasi sa fiarba inca 20 de minute, pana scade bine, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului.

Pui zacusca fierbinte in borcane sterilizate si calde, le inchizi cu capace filetate si le lasi sa se sterilizeze in cuptorul aragazului 15 minute, la foc foarte mic.

A doua zi le depozitezi in camara.

Zacusca gustoasa de dovlecei

Pofta buna!

 

 

 

Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat

Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat din: fasole alba, gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Descoperă rețeta autentică de zacusca de fasole de post, o specialitate românească bogată în arome. Află cum să prepari acest deliciu sănătos, cu informații complete despre calorii, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. foarte buna 🙂

  2. Anul asta am gustat prima oara zacusca de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.