Zacusca gustoasa pentru iarna
PrinteazaZacusca gustoasa pentru iarna din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare, piper.
- 4 kg rosii
- 1 kg gogosari
- 1 kg ardei kapia
- 500 g morcovi
- 500 g ceapa
- 2 capatani de usturoi
- 500 ml ulei
- 2 linguri zahar
- 2 linguri miere
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Coaceti la cuptor sau pe o tablă pusă pe un grătar roşiile, ardeii kapia şi gogoşarii. Presăraţi-le cu sare fină şi acoperiţi-le cu o folie de plastic până se răcesc.
Curăţaţi pielitele şi tocaţi apoi roşiile cât mai fin, gogoşarii şi kapia în fâşii.
Căliţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în ulei. Când ceapa s-a îngălbenit pufin, adăugaţi celelalte legume şi usturoiul pisat. Adăugaţi zahărul, mierea şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic sau şi mai bine la cuptor, până când zacusca se îngroaşă potrivit.
Puneti-o caldă în borcane şi închideţi-le ermetic. Sterilizaţi-le timp de 50 de minute prin fierbere la bain-marie.
Zacusca gustoasa pentru iarna
Pofta buna!
Foarte buna zacusca